Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 78053 

Re: Re: Re: Re: Derdegraads vergelijking

ja ik bedoelde ix3+4x2−5ix+9=0, hoe komt u aan zulke antwoorden?
voor derdegraadsvergelijkingen met irreële getallen in het algemeen want hier zie ik maar 2 antwoorden terwijl een derdegraadsvergelijking er altijd 3 heeft

derric
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 april 2016

Antwoord

Zie derdegraadsvergelijking voor het oplossen van derdegraadsvergelijkingen... Dat is nog niet zo eenvoudig...

Je kunt ook een algebrasoftwarepakket gebruiken, dat kan ook...

Een derdegraadsvergelijking als $(x-2)^2·(x+3)=0$ heeft twee oplossingen. Maar je kunt (misschien) wel zeggen dat $x=2$ een dubbele oplossing is. Zie bijvoorbeeld dubbel nulpunt.

Kortom: 't Is allemaal logisch maar wel genuanceerd...

WvR
zondag 3 april 2016

©2001-2024 WisFaq