Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 78052 

Re: Re: Re: Derdegraads vergelijking

ix3+4x2−5ix+9=0 bedoel ikm met (2) bedoel ik de macht van x.

derric
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 april 2016

Antwoord

Niet doen. Schrijf maar x met een dakje... dat werkt beter. Maar dat was de vraag niet. In een vergelijking hoort een $=$ te staan. Dat stond niet in jouw vergelijking! Maar mijn vergelijking heeft 2 oplossingen:

Los op: $ix^3+4x^2-5ix+9=0$?

q78053img1.gif

Bedoel je dat?

WvR
zondag 3 april 2016

 Re: Re: Re: Re: Derdegraads vergelijking 

©2001-2024 WisFaq