Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77973 

Re: Re: Bierbrouwerij

Ik ga alle vragen uitwerken:

1) Bereken de kans dat een flesje minder dan 33 cl bevat.
Menu STAT, DIST, NORM, NcD levert op:
Lower: -1.E 99
Upper: 33
Stand. afw.: 2
Gem. 34
Prob= 0,3085

2) Iemand controleert 10 flesjes. Bereken de kans dat geen van de flesjes minder dan 33 cl bevatten.
Menu Stat, Dist, Binm, BPD levert op:
Data: variables
X= 0
N= 10
P= 0,3085
P(x)= 0,0250

3) Iemand controleert weer 10 flesjes. Bereken de kans dat ze alle 10 meer dan 33, maar minder dan 36 cl bevatten.
Menu Stat, Dist, Norm, NcD levert op:
Lower: 33
Upper: 36
Stand. Afw. 2
Gem.: 34
Or by= 0;5328
P(x)= 0,0018

4) Hoeveel flesjes (van de 10) zullen naar verwachting meer dan 33, maar minder dan 36 cl bier bevatten.
n x p= 10 x 0,5238 = 5,238
Dus 10-5 = 5 flesjes

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 maart 2016

Antwoord

Kijk, dat is een prima systematische aanpak! Antwoorden ook helemaal goed .

Ik begrijp niet wat je bedoelt met "Or by", ik neem aan dat je bedoelt:
De kans dat een willekeurig flesje meer dan 33 maar minder dan 36 cl bevat is 0,5328. Dan is de kans dat bij controle van 10 flesjes alle 10 deze inhoud hebben 0,0018. Dit antwoord is juist.

GHvD
donderdag 24 maart 2016

©2001-2024 WisFaq