\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 22342 Re: Online een vergelijking oplossen Kunt u mij uitleg geven over de berekening28=x/537500×365Als antwoord gaf u 3010000/73 = 41232,88Kunt u de tussenstappen ook uitleggen. Het gaat om een vraag bij boekhouden. Hartelijk dank voor de moeite.Met vriendelijke groet Remco Leerling bovenbouw vmbo - vrijdag 18 maart 2016 Antwoord Je hebt deze vergelijking:$\eqalign{28 = \frac{x}{{537500}} \cdot 365}$Vermenigvuldig links en rechts met 537500. Je krijgt:$28 \cdot 537500 = x \cdot 365$Dat is dan:$15050000 = x \cdot 365$Dan links en rechts delen door 365. Je krijgt:${\text{x = }}\frac{{{\text{15050000}}}}{{{\text{365}}}}$...en dan kan je de breuk vereenvoudigen:$\eqalign{x = \frac{{3010000}}{{73}}}$Dat moet het dan zijn! WvR vrijdag 18 maart 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u mij uitleg geven over de berekening28=x/537500×365Als antwoord gaf u 3010000/73 = 41232,88Kunt u de tussenstappen ook uitleggen. Het gaat om een vraag bij boekhouden. Hartelijk dank voor de moeite.Met vriendelijke groet Remco Leerling bovenbouw vmbo - vrijdag 18 maart 2016
Remco Leerling bovenbouw vmbo - vrijdag 18 maart 2016
Je hebt deze vergelijking:$\eqalign{28 = \frac{x}{{537500}} \cdot 365}$Vermenigvuldig links en rechts met 537500. Je krijgt:$28 \cdot 537500 = x \cdot 365$Dat is dan:$15050000 = x \cdot 365$Dan links en rechts delen door 365. Je krijgt:${\text{x = }}\frac{{{\text{15050000}}}}{{{\text{365}}}}$...en dan kan je de breuk vereenvoudigen:$\eqalign{x = \frac{{3010000}}{{73}}}$Dat moet het dan zijn! WvR vrijdag 18 maart 2016
WvR vrijdag 18 maart 2016
©2001-2024 WisFaq