Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


Online een vergelijking oplossen

Is er een manier om ONLINE een vergelijking op te lossen zodat ik mijn antwoorden kan controleren?

Imp
Docent - zaterdag 3 april 2004

Antwoord

Type hieronder je vergelijking in en klik op LOS OP. Op de Wins-server draait een algebrapakket dat je vergelijking oplost.

Je kunt dit ook gebruiken om bij voorbeeld bij de vergelijking 2x+3y²+4xy=0 de variabele x uit te drukken in y of om y uit te drukken in x.

Zo levert 3x+4y+6z=12xyz oplossen naar z:

$z=\Large\frac{4y+3x}{12xy-6}$

Handig wel...

Je kunt ook direct naar Wcalc. Vul de vergelijking in, kies als operation 'solve' en hit 'submit' voor de oplossing.

Daar heb je WisFaq niet voor nodig...:-)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 april 2004



©2004-2024 WisFaq