\require{AMSmath} Partiële afgeleide Ga na of volgende functies f voldoen aan: d2f/dxdy = d2f/dydx-1. f(x,y) = sin(x2y)2. f(x,y) = xy Loes Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 maart 2016 Antwoord Bij de 1e krijgt je:$\eqalign{ & f(x,y) = \sin (x^{2} y) \cr & f_x (x,y) = \cos (x^{2} y) \cdot 2xy \cr & f_{xy} = - \sin (x^{2} y) \cdot 2xy + \cos (x^{2} y) \cdot 2x \cr & f_y (x,y) = \cos (x^{2} y) \cdot x^{2} \cr & f_{yx} (x,y) = - \sin (x^{2} y) \cdot 2xy + \cos (x^{2} y) \cdot 2x \cr & f_{xy} = f_{yx} \cr}$Dus ja!De tweede dan zelf proberen!Lees je de spelregels een keer? WvR dinsdag 1 maart 2016 Re: Partiële afgeleide ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ga na of volgende functies f voldoen aan: d2f/dxdy = d2f/dydx-1. f(x,y) = sin(x2y)2. f(x,y) = xy Loes Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 maart 2016
Loes Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 maart 2016
Bij de 1e krijgt je:$\eqalign{ & f(x,y) = \sin (x^{2} y) \cr & f_x (x,y) = \cos (x^{2} y) \cdot 2xy \cr & f_{xy} = - \sin (x^{2} y) \cdot 2xy + \cos (x^{2} y) \cdot 2x \cr & f_y (x,y) = \cos (x^{2} y) \cdot x^{2} \cr & f_{yx} (x,y) = - \sin (x^{2} y) \cdot 2xy + \cos (x^{2} y) \cdot 2x \cr & f_{xy} = f_{yx} \cr}$Dus ja!De tweede dan zelf proberen!Lees je de spelregels een keer? WvR dinsdag 1 maart 2016
WvR dinsdag 1 maart 2016
©2001-2024 WisFaq