Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77612 

Re: Een moeilijke vergelijking oplossen

Hoi bedankt voor uw reactie. Je bedoelt ontbinden in factoren ? Maar ik zit met een exponent van 241, dan kom ik er toch nooit uit..
Ik zou een eenvoudige oplossing willen bekomen van de vorm x=...

Astimo
Student universiteit België - donderdag 11 februari 2016

Antwoord

Hallo Astimo,

Die oplossing is x=1, zoals ik al zei.
De ontbinding is best flauw:
$(x-1)·(Cx^{240}-x^{239}-x^{238}-x^{237}-x^{236}-x^{235}-x^{234}-x^{233}-x^{232}-\dots-x^{8}-x^{7}-x^{6}-x^{5}-x^{4}-x^{3}-x^{2}-x-1)=0$.

Vriendelijke groet,

FvL
donderdag 11 februari 2016

 Re: Re: Een moeilijke vergelijking oplossen 

©2001-2024 WisFaq