Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 6565 

Re: Vergelijking met macht oplossen

Hoe doe je dit zonder logaritmes?

rick
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 11 januari 2016

Antwoord

Dat kan met behulp van inklemmen.

0,083=0,5x

Neem x=1 $\to$ 0,51=0,5 te klein
Neem x=10 $\to$ 0,510=0,000976... te groot
Neem x=5 $\to$ 0,55=0,03125... te groot
Neem x=3 $\to$ 0,55=0.125... te klein
...
Enz.
Neem x=3,59... en dat is dan aardig goed.

Zie Wat is inklemmen? of inklemmen

Maar je kunt dat natuurlijk ook heel goed doen met je grafische rekenmachine!

WvR
dinsdag 12 januari 2016

©2001-2024 WisFaq