Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77312 

Re: Re: Re: Notatie van een breuk

Hartelijk dank voor de uitleg.
Het is mij volkomen duidelijk! Maar.....
U zet nu wel in de tweede vorm een punt tussen de veelterm en de breuk.
Die punt staat niet in de opgave.
Als die punt er direct had gestaan, dan was er niets aan de hand geweest.
Ik heb dus q2 alleen met 3p vermenigvuldigd juist omdat hiertussen geen enkel teken staat.
Ok, blijkbaar mag dit niet.
Blijft mijn vraag: is het ontbreken van een teken, geen fout in de opgave?

Fons V
Ouder - maandag 4 januari 2016

Antwoord

Ik denk dat $
\eqalign{{q^2 \frac{{3p + q}}
{{p^2 + 2pq + q^2 }}}}
$ inderdaad $
\eqalign{{q^2 \cdot \frac{{3p + q}}
{{p^2 + 2pq + q^2 }}}}
$ betekent. De opgave is wel goed.

WvR
maandag 4 januari 2016

©2001-2024 WisFaq