Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77289 

Re: Vergelijking

Dus dan krijg je:
xln(12)+2 ln (4)=ln(8)
vervolgens zou ik dit doen
xln(12)=ln(8)-2ln(4)
maar dan kom ik een soort van weer vast te zitten want ln 8 / 2ln(4) kan niet echt, of zie ik dat verkeerd?

N.
Student universiteit - zondag 3 januari 2016

Antwoord

Dat zie je inderdaad verkeerd omdat je i.p.v. een aftrekking overgaat op een deling.
Gebruik dat 2ln(4) = ln(16), vervolgens ln(8) - ln(16) = ln(1/2) =
-ln(2)

MBL
zondag 3 januari 2016

©2001-2024 WisFaq