Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Hoi,

Ik kom steeds vast te zitten bij de volgende vergelijking waar je x op moet lossen:
3x4x+2=8

Ik kom niet verder dan xln3+(x+2)ln4=ln8. Geen idee of ik daarmee goed zit, het antwoord is x=-ln2/ln12

N.
Student universiteit - zondag 3 januari 2016

Antwoord

Werk hetgeen je gevonden hebt eens verder uit.
Je krijgt dan x(ln(3) + ln(4)) + 2ln(4) = ln(8) en dan zie je bijv. via ln(3) + ln(4) = ln(12) het antwoord al doorschemeren.

MBL
zondag 3 januari 2016

 Re: Vergelijking 

©2001-2024 WisFaq