\require{AMSmath} 2log4log Schrijf onderstaande formules zodanig dat y wordt uitgedrukt in x.2log(y)=4log(x) en (log(y))2=xIk kom hier niet uit, alle hulp is welkom (: Mariet Student hbo - maandag 28 december 2015 Antwoord Hallo Mariette,Als je bedoelt:2·log(y)=4·log(x)dan is de aanpak om toe te werken naar de vorm logA=logB (want dan geldt A=B):Links en rechts delen door 2:log(y)=2·log(x)Rechts omschrijven met behulp van de rekenregel log(pq)=q·log(p):log(y)=log(x2)y=x2Het kan ook zijn dat 2 en 4 bedoeld zijn als grondtal van de logaritme:2log(y)=4log(x)Dan werk je toe naar logaritmes met hetzelfde grondtal, gebruik hiervoor de rekenregel plog(q) = log(q)/log(p):log(y)/log(2) = log(x)/log(4)Schrijf log(4) als log(22)=2·log(2):log(y)/log(2) = log(x)/2·log(2)log(y)=0,5·log(x)log(y)=log(x0,5)y=√xDan de tweede opgave:(log(y))2=xlog(y)=√x of log(y)=-√xy=10√x of y=10-√xOK zo? Zie Rekenregels voor logaritmen GHvD maandag 28 december 2015 Re: 2log4log Re: 2log4log ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Schrijf onderstaande formules zodanig dat y wordt uitgedrukt in x.2log(y)=4log(x) en (log(y))2=xIk kom hier niet uit, alle hulp is welkom (: Mariet Student hbo - maandag 28 december 2015
Mariet Student hbo - maandag 28 december 2015
Hallo Mariette,Als je bedoelt:2·log(y)=4·log(x)dan is de aanpak om toe te werken naar de vorm logA=logB (want dan geldt A=B):Links en rechts delen door 2:log(y)=2·log(x)Rechts omschrijven met behulp van de rekenregel log(pq)=q·log(p):log(y)=log(x2)y=x2Het kan ook zijn dat 2 en 4 bedoeld zijn als grondtal van de logaritme:2log(y)=4log(x)Dan werk je toe naar logaritmes met hetzelfde grondtal, gebruik hiervoor de rekenregel plog(q) = log(q)/log(p):log(y)/log(2) = log(x)/log(4)Schrijf log(4) als log(22)=2·log(2):log(y)/log(2) = log(x)/2·log(2)log(y)=0,5·log(x)log(y)=log(x0,5)y=√xDan de tweede opgave:(log(y))2=xlog(y)=√x of log(y)=-√xy=10√x of y=10-√xOK zo? Zie Rekenregels voor logaritmen GHvD maandag 28 december 2015
Zie Rekenregels voor logaritmen
GHvD maandag 28 december 2015
©2001-2024 WisFaq