Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutiemethode

hoi, ik ben bezig met mijn profielwerkstuk wat over integreren gaat. Standaard integratie gaat me prima af maar nu moet ik d√h2-x2 primitiveren. enig idee hoe ik dat moet doen? alvast bedankt

Dennis
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 17 december 2015

Antwoord

Het is niet geheel duidelijk wat je bedoelt.
Gaat het om
$$
\int \mathrm{d}\sqrt{h^2-x^2}
$$
of om
$$
\int \sqrt{h^2-x^2}\,\mathrm{d}x
$$
of is de $d$ een constante en wil je de functie $d\sqrt{h^2-x^2}$ primitiveren?

kphart
vrijdag 18 december 2015

 Re: Primitiveren van wortelvormen 

©2001-2024 WisFaq