\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 77148 Re: Re: Nog meer oefeningen Ik krijg het niet goed op papier, het is het volgende:√(x-1)/√(2x-2) Rutger Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 december 2015 Antwoord Ah...$\eqalign{f(x) = \frac{{\sqrt {x - 1} }}{{\sqrt {2x - 2} }}}$Daar was ik al bang voor...$\eqalign{f(x) = \frac{{\sqrt {x - 1} }}{{\sqrt {2x - 2} }} = \frac{{\sqrt {x - 1} }}{{\sqrt 2 \cdot \sqrt {x - 1} }} = \frac{1}{{\sqrt 2 }} = \frac{1}{2}\sqrt 2}$Dus:$f'(x) = 0$Dus ergens klopt er iets niet...Op Afgeleide van een breuk staat wel een mooi voorbeeld...Zie 5. Quotiëntregel WvR dinsdag 15 december 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik krijg het niet goed op papier, het is het volgende:√(x-1)/√(2x-2) Rutger Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 december 2015
Rutger Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 december 2015
Ah...$\eqalign{f(x) = \frac{{\sqrt {x - 1} }}{{\sqrt {2x - 2} }}}$Daar was ik al bang voor...$\eqalign{f(x) = \frac{{\sqrt {x - 1} }}{{\sqrt {2x - 2} }} = \frac{{\sqrt {x - 1} }}{{\sqrt 2 \cdot \sqrt {x - 1} }} = \frac{1}{{\sqrt 2 }} = \frac{1}{2}\sqrt 2}$Dus:$f'(x) = 0$Dus ergens klopt er iets niet...Op Afgeleide van een breuk staat wel een mooi voorbeeld...Zie 5. Quotiëntregel WvR dinsdag 15 december 2015
WvR dinsdag 15 december 2015
©2001-2024 WisFaq