\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 77058 Re: Re: Re: Stelsel met 4 vergelijkingen maar wat zijn de drie mogelijkheden dan?verder heel helder uitleg! fax Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 december 2015 Antwoord Hallo Farxiya,Er zijn veel meer dan drie mogelijkheden, je hoeft maar drie mogelijkheden te noemen.We hadden al deze vier vergelijkingen gevonden:x-w = -50 (1)x+z = 380 (2)w-y = -170 (3)z+y = 600 (4)Uitwerken leverde op:x-y=-220Ik gaf al als voorbeeld:x=0, dan is y=220Met vergelijking (1) kan je dan berekenen:x-w = -500-w = -50dus:w=50Met vergelijking (2) kan je berekenen:x+z = 3800+z = 380dus:z=380Een eerste voorbeeld van een oplossing is dus:x=0y=220w=50z=380Kies nu zelf twee andere waarden voor x en bereken op dezelfde manier welke waarden van y, w en z hierbij horen. Dan heb je drie voorbeelden. GHvD vrijdag 11 december 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
maar wat zijn de drie mogelijkheden dan?verder heel helder uitleg! fax Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 december 2015
fax Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 december 2015
Hallo Farxiya,Er zijn veel meer dan drie mogelijkheden, je hoeft maar drie mogelijkheden te noemen.We hadden al deze vier vergelijkingen gevonden:x-w = -50 (1)x+z = 380 (2)w-y = -170 (3)z+y = 600 (4)Uitwerken leverde op:x-y=-220Ik gaf al als voorbeeld:x=0, dan is y=220Met vergelijking (1) kan je dan berekenen:x-w = -500-w = -50dus:w=50Met vergelijking (2) kan je berekenen:x+z = 3800+z = 380dus:z=380Een eerste voorbeeld van een oplossing is dus:x=0y=220w=50z=380Kies nu zelf twee andere waarden voor x en bereken op dezelfde manier welke waarden van y, w en z hierbij horen. Dan heb je drie voorbeelden. GHvD vrijdag 11 december 2015
GHvD vrijdag 11 december 2015
©2001-2024 WisFaq