\require{AMSmath} Het vinden van een vergelijking van een raaklijn Ik moet de horizontale raaklijn y=a vinden aan de grafiek van f(x) = 2x+1 + 24-x. Hiervoor heb ik de afgeleide opgesteld namelijk:f'(x) = ln(2)(2x+1-24-x)Hierna moet ik dit gelijk stellen aan 0 omdat het de horizontale raaklijn is. Dus zou ik zeggen:ln(2)(2x+1-24-x)=0.Echter geven ze bij mij als uitwerking:2x+1-24-x=0.Waarom mag dit zomaar? Amy Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 december 2015 Antwoord Die ln(2) die er voor staat is een getal dus die factor kan niet nul zijn. WvR donderdag 10 december 2015 Re: Het vinden van een vergelijking van een raaklijn ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de horizontale raaklijn y=a vinden aan de grafiek van f(x) = 2x+1 + 24-x. Hiervoor heb ik de afgeleide opgesteld namelijk:f'(x) = ln(2)(2x+1-24-x)Hierna moet ik dit gelijk stellen aan 0 omdat het de horizontale raaklijn is. Dus zou ik zeggen:ln(2)(2x+1-24-x)=0.Echter geven ze bij mij als uitwerking:2x+1-24-x=0.Waarom mag dit zomaar? Amy Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 december 2015
Amy Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 december 2015
Die ln(2) die er voor staat is een getal dus die factor kan niet nul zijn. WvR donderdag 10 december 2015
WvR donderdag 10 december 2015
©2001-2024 WisFaq