\require{AMSmath} Exact sinusfunctie oplossen Ik heb een vraagje m.b.t. het exact oplossen van een sinusfunctie namelijk:-3sin(t)-3sin(3t)=0Ik kom er maar niet uit en loop hierdoor vast met mijn opgaven!Als iemand mij zou kunnen helpen; heel graag! Am Student hbo - zondag 6 december 2015 Antwoord Het is vaak verstandig te proberen toe te werken naar sin(..)=sin(..) of cos(..)=cos(..).Dat lukt in dit geval:-3sin(t)-3sin(3t)=0 -3sin(t)=3sin(3t)-sin(t)=sin(3t)sin(-t)=sin(3t)En vanaf hier is het standaardwerk.Met vriendelijke groet, FvL zondag 6 december 2015 Re: Exact sinusfunctie oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een vraagje m.b.t. het exact oplossen van een sinusfunctie namelijk:-3sin(t)-3sin(3t)=0Ik kom er maar niet uit en loop hierdoor vast met mijn opgaven!Als iemand mij zou kunnen helpen; heel graag! Am Student hbo - zondag 6 december 2015
Am Student hbo - zondag 6 december 2015
Het is vaak verstandig te proberen toe te werken naar sin(..)=sin(..) of cos(..)=cos(..).Dat lukt in dit geval:-3sin(t)-3sin(3t)=0 -3sin(t)=3sin(3t)-sin(t)=sin(3t)sin(-t)=sin(3t)En vanaf hier is het standaardwerk.Met vriendelijke groet, FvL zondag 6 december 2015
FvL zondag 6 december 2015
©2001-2024 WisFaq