Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77033 

Re: Omschrijven in bepaalde vorm

cos(arctan(2)) wordt dan toch 1/2 en sin(arctan(2)) wordt dan 2/ de schuine zijde, maar de schuine zijde is niet bekend. Die kan berekend worden met tan(arctan(2))=2/1=2. dus de schuine zijde is 2? en dan is de sin(arctan(2))=1

Of doe ik iets heel raars?

Atena
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 5 december 2015

Antwoord

Twee rechthoekszijden zijn bekend. Wat zou dan de schuine zijde zijn? Wacht 's even... Is dat niet die stelling van die man... Hoe heet ie ook weer? Ja die met die baard... Nee niet Sinterklaas... die andere...

De cosinus van hoek A is dan 1 gedeeld door √5.

WvR
zaterdag 5 december 2015

©2001-2024 WisFaq