Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omschrijven in bepaalde vorm

Beste,

Gegeven is r=√5 (modulus) en fi=arctan(2) (argument) hoe kan ik dit in de vorm z=x+yi krijgen? Ik dacht er zelf aan om gewoon in te vullen in: z=r(cosfi + isin fi), maar dan krijg je de cos(arctan(2)) en ik denk niet dat dat de bedoeling is...
Zou u mij kunnen helpen?

Alvast bedankt!

Atena
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 5 december 2015

Antwoord

Denk 's aan een rechthoekige driehoek ABC zoals hieronder in de tekening:

q77033img1.gif

$\angle A=\arctan(2)$. Wat is dan $\cos(\arctan(2))$? Wat is dan $\sin(\arctan(2))$?

Helpt dat?

WvR
zaterdag 5 december 2015

 Re: Omschrijven in bepaalde vorm 

©2001-2024 WisFaq