Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41258 

Re: Logaritmen algebraisch oplossen

Hoi,
ik heb het nog weer op een andere manier uitgerekend:
ik heb inderdaad eerst omgeschreven naar 5=2log(2x+9)
,toen heb ik 5 gelijkgesteld aan 2log(32), dus dan word het
: 2log(2x+9)=2log(32).
dan kun je 2x+9=32 gelijkstellen en dan kom je op 111/2 uit.
Dat is toch ook goed? (of is dat gewoon hetzelde als a^(alog(x))=x ?)

Sarah
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 december 2015

Antwoord

Beste Sarah,

Ja, dat is prima .

mvg,
Tom

td
donderdag 3 december 2015

©2001-2024 WisFaq