\require{AMSmath} Logaritmen algebraisch oplossen Hallo, Ik probeer deze som op te lossen alleen kom ik op een verkeerd antwoord uit. 5-2log(2x+9)=0 Wat ik doe: 5-(2x+9)=20 5-(2x+9)=1 5-2x-9=1 -2x=5 x=5/-2 Dit antwoord is dus fout... Alvast vriendelijk bedankt voor het helpen! Bert V Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 november 2005 Antwoord Beste Bert, Wat je doet is niet echt duidelijk, laten we eens zo beginnen: 5-2log(2x+9) = 0 5 = 2log(2x+9) 2^5 = 2^(2log(2x+9)) Gebruik dan het feit dat a^(alog(x)) = x en je krijgt een eenvoudige vergelijking mvg, Tom td dinsdag 1 november 2005 Re: Logaritmen algebraisch oplossen Re: Logaritmen algebraisch oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik probeer deze som op te lossen alleen kom ik op een verkeerd antwoord uit. 5-2log(2x+9)=0 Wat ik doe: 5-(2x+9)=20 5-(2x+9)=1 5-2x-9=1 -2x=5 x=5/-2 Dit antwoord is dus fout... Alvast vriendelijk bedankt voor het helpen! Bert V Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 november 2005
Bert V Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 november 2005
Beste Bert, Wat je doet is niet echt duidelijk, laten we eens zo beginnen: 5-2log(2x+9) = 0 5 = 2log(2x+9) 2^5 = 2^(2log(2x+9)) Gebruik dan het feit dat a^(alog(x)) = x en je krijgt een eenvoudige vergelijking mvg, Tom td dinsdag 1 november 2005
td dinsdag 1 november 2005
©2001-2024 WisFaq