Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76954 

Re: Vergelijking met deelsom oplossen

Ik weet niet hoe je het moet invullen ik zou het heel erg fijn vinden als ik ook de uitwerking voor de som krijg

Amin
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 26 november 2015

Antwoord

Eerst maak je van $b+v=1{,}75$ de vergelijking $5v+v=1{,}75$, ofwel $6v=1{,}75$. Daar kun je $v$ uit oplossen en dan ook $b=5v$ bepalen. Ten slotte vul je $b$ en $v$ in om uit $\frac1f=\frac1b+\frac1v$ de waarde van $f$ te vinden.

kphart
vrijdag 27 november 2015

©2001-2024 WisFaq