\require{AMSmath} Goniometrische formules Kan iemand helpen met de volgende vergelijkingen oplossen?(sin(x)+cos(x))2=11/2cos(x+1/3$\pi$)=-sin(x)4cos(x)- 5/cos(x)=4tan(x)3tan2(x)+4sin2(x)=2Alvast bedankt! Dave Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 november 2015 Antwoord Werk het linkerlid uit en gebruik de formule 2sin(x)cos(x) = sin(2x)Gebruik bijv. de formule -sin(x) = sin(-x) = cos(1/2$\pi$ + x)Vermenigvuldig links en rechts met cos(x) en vervang tan(x) door sin(x)/cos(x)Gebruik bijv. de formules tan2(x) = 1/cos2(x) - 1 en sin2(x) = 1 - cos2(x) MBL woensdag 25 november 2015 Re: Goniometrische formules ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand helpen met de volgende vergelijkingen oplossen?(sin(x)+cos(x))2=11/2cos(x+1/3$\pi$)=-sin(x)4cos(x)- 5/cos(x)=4tan(x)3tan2(x)+4sin2(x)=2Alvast bedankt! Dave Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 november 2015
Dave Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 november 2015
Werk het linkerlid uit en gebruik de formule 2sin(x)cos(x) = sin(2x)Gebruik bijv. de formule -sin(x) = sin(-x) = cos(1/2$\pi$ + x)Vermenigvuldig links en rechts met cos(x) en vervang tan(x) door sin(x)/cos(x)Gebruik bijv. de formules tan2(x) = 1/cos2(x) - 1 en sin2(x) = 1 - cos2(x) MBL woensdag 25 november 2015
MBL woensdag 25 november 2015
©2001-2024 WisFaq