Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inverse

Beste,
Ik snap deze oefening niet. Ik moet de inverse geven van de functie y=-√(2x+1) + 1
Normaal zou je bij de inverse de functie volgens de vorm y=a(x-a)2+b zetten maar dat heb ik nog nooit gedaan met een wortel. We moeten ons dan beperken tot x$>$of= alfa.
Vriendelijke groeten!

Mira
3de graad ASO - zondag 22 november 2015

Antwoord

Wanneer het om de formule gaat, dan hoef je alleen de rollen van x en y te verwisselen.
Dat levert op x = -√(2y + 1) + 1 maar hier moet je waarschijnlijk nog iets als y = ..... van maken.
Isloleer nu de wortelvorm van de rest, kwadrateer beide kanten en de variabele y is dan vrij.

MBL
zondag 22 november 2015

 Re: Inverse 

©2001-2024 WisFaq