Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76726 

Re: Limieten en differentiaalrekening

Het gaat om de functie f(x)=3x/(x+1)

stefan
Student hbo - zaterdag 7 november 2015

Antwoord

Hallo Stefan,

een breuk verandert niet wanneer je teller en noemer met hetzelfde getal vermenigvuldigt of door hetzelfde getal deelt. In dit geval is het handig om teller en noemer te delen door x. De functie wordt dan:

f(x)=3/(1+1/x)

Wanneer x naar plus- of min-oneindig gaat, dan gaat 1/x naar nul. Voor x naar oneindig gaat je functie dus naar:

Limiet f(x)x naar oneindig=3/(1+0)=3

De grafiek heeft zodoende als asymptoot y=3.

GHvD
zaterdag 7 november 2015

©2001-2024 WisFaq