Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De signumfunctie

Hoe teken je de signumfunctie als je het bijvoorbeeld onder een breuk van 1 zet. Dus bijvoorbeeld 1 over sign x ? Ik heb geen idee hoe ik dit zou kunnen doen...

joana
3de graad ASO - zaterdag 7 november 2015

Antwoord

Als $x\lt0$ dan is $sign(x)=-1$ en dan zal $\eqalign{\frac{1}{sign(x)}}$ ook wel gelijk zijn aan $-1$. Als $x\gt0$ dan is $sign(x)=1$ en dan zal $\eqalign{\frac{1}{sign(x)}}$ ook wel gelijk zijn aan $1$. Als $x=0$ dan is $sign(x)=0$ en dan is $\eqalign{\frac{1}{sign(x)}}$ niet gedefinieerd.

q76764img1.gif

Dat viel dus wel mee dan...

Zie Sign function | Wikipedia

WvR
zaterdag 7 november 2015

 Re: De signumfunctie 

©2001-2024 WisFaq