\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 76733 Re: Re: Re: Re: Soorten functies ja sorry Dus als je -a in vult krijg het zelfde resultaat in beide gevallen edward Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 3 november 2015 Antwoord Als f(x) = x3 dan is f(a) = a3 en f(-a) = (-a)3 = -a3 Als f(x) = -x3, dan is f(a) = -(a3) = -a3 en f(-a) = -[(-a)3] = -(-a3) = a3 In beide gevallen zie je dat f(a) en f(-a) tegengesteld zijn. MBL dinsdag 3 november 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ja sorry Dus als je -a in vult krijg het zelfde resultaat in beide gevallen edward Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 3 november 2015
edward Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 3 november 2015
Als f(x) = x3 dan is f(a) = a3 en f(-a) = (-a)3 = -a3 Als f(x) = -x3, dan is f(a) = -(a3) = -a3 en f(-a) = -[(-a)3] = -(-a3) = a3 In beide gevallen zie je dat f(a) en f(-a) tegengesteld zijn. MBL dinsdag 3 november 2015
MBL dinsdag 3 november 2015
©2001-2024 WisFaq