Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76499 

Re: Integreren

Bedankt! Alleen blijf ik de 2e niet snappen.. ik kom namelijk uit op een ander antwoord$\to$namelijk 135-60=75 als ik 15·32 - 15·22 uitreken. Doe ik het dan helemaal verkeerd?

Nina
Student universiteit - zondag 11 oktober 2015

Antwoord

De primitieve is 5t3 en de integratiegrenzen zijn t = 2 en t = 3.
Je krijgt dus 5.33 - 5.23 = 135 - 40

Je kunt in de gevonden primitieve natuurlijk t weer vervangen door ln(x) en dan verder rekenen met de originele grenzen. Maar de substitutie t = ln(x) levert eigenljk 'mooiere' grenzen op en daarom is terugsubstitueren naar de variabele x eigenlijk niet eens zo handig.

MBL
zondag 11 oktober 2015

©2001-2024 WisFaq