Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

Zou super zijn als jullie mij zouden kunnen helpen met het berekenen van deze sommen:
De integraal van 3 naar 2 (9(4+3x2)2 x)dx
Antw:25695/2
De integraal van e3 naar e2 (15(ln(x))2/x)dx
Antw:95
De integraal van e3 naar e2 (12(ln(x))2/x)dx
Antw:76

Nina
Student universiteit - donderdag 8 oktober 2015

Antwoord

a) Je kunt de integrand zonder veel moeite uitwerken waarna het vinden van de primitieve eenvoudig is. Mooier is: stel 4+3x2 = t zodat 6xdx = dt en dus 9xdx = 1,5dt
Dat je integrand 9xdx bevat, is dus vast geen toeval.

b) Stel ln(x) = t zodat 1/x dx = dt en je integraal gaat daarmee over in die van 15t2dt.
Vergeet niet de grenzen van t aan te passen aan die van x.

c) Afgezien van een ander getal is dit letterlijk de vorige integraal.

MBL
donderdag 8 oktober 2015

 Re: Integreren 

©2001-2024 WisFaq