Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76477 

Re: Bewijs matrix A An

Beste
Als formule hen ik A = An. Bij mijn bewijs zit ik even vast bij de inductiehypothese... Is deze dan: we veronderstellen dat de formule waar is voor n = k? En verder dan: we bewijzen de formule voor n = k+1? En wat daarna?
Vvg

Lola
3de graad ASO - woensdag 7 oktober 2015

Antwoord

Inductieaanname: $A^k=A$, te bewijzen $A^{k+1}=A$. Gebruik nu $A^{k+1}=A^k\cdot A$.

kphart
donderdag 8 oktober 2015

 Re: Re: Bewijs matrix A An 

©2001-2025 WisFaq