\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 76460 Re: Wortels en vergelijkingen Ik snap het nu al beter maar nu heb ik een uitzondering die ik niet snap. 3z2+(2-3i)z-1-3i=0 ik heb alles proberen toepassen maar ik weet maar niet hoe het moet. marina Overige TSO-BSO - dinsdag 6 oktober 2015 Antwoord Probeer de ABC-formule?$\eqalign{ & 3z^2 + (2 - 3i)z - 1 - 3i = 0 \cr & a = 3,\,\,b = 2 - 3i\,\,en\,\,c = - 1 - 3i \cr & D = \left( {2 - 3i} \right)^2 - 4 \cdot 3 \cdot \left( { - 1 - 3i} \right) = 7 + 24i \cr & z_{1,2} = \frac{{ - (2 - 3i) \pm \sqrt {7 + 24i} }}{{2 \cdot 3}} \cr & z_{1,2} = \frac{{ - 2 + 3i \pm \left( {4 + 3i} \right)}}{6} \cr & z_1 = \frac{{ - 2 + 3i - \left( {4 + 3i} \right)}}{6} \vee z_2 = \frac{{ - 2 + 3i + \left( {4 + 3i} \right)}}{6} \cr & z_1 = \frac{{ - 6}}{6} \vee z_2 = \frac{{2 + 6i}}{6} \cr & z_1 = - 1 \vee z_2 = \frac{1}{3} + i \cr}$Wat is de uitzondering dan?Naschrift$\eqalign{ & 3z^2 + (2 - 3i)z - 1 - 3i = 0 \cr & 3z^2 + 3z + ( - 1 - 3i)z - 1 - 3i = 0 \cr & 3z(z + 1) + ( - 1 - 3i)(z + 1) = 0 \cr & (3z - 1 - 3i)(z + 1) = 0 \cr & 3z - 1 - 3i = 0 \vee z + 1 = 0 \cr & 3z = 1 + 3i \vee z = - 1 \cr & z = \frac{1}{3} + i \vee z = - 1 \cr}$ WvR dinsdag 6 oktober 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik snap het nu al beter maar nu heb ik een uitzondering die ik niet snap. 3z2+(2-3i)z-1-3i=0 ik heb alles proberen toepassen maar ik weet maar niet hoe het moet. marina Overige TSO-BSO - dinsdag 6 oktober 2015
marina Overige TSO-BSO - dinsdag 6 oktober 2015
Probeer de ABC-formule?$\eqalign{ & 3z^2 + (2 - 3i)z - 1 - 3i = 0 \cr & a = 3,\,\,b = 2 - 3i\,\,en\,\,c = - 1 - 3i \cr & D = \left( {2 - 3i} \right)^2 - 4 \cdot 3 \cdot \left( { - 1 - 3i} \right) = 7 + 24i \cr & z_{1,2} = \frac{{ - (2 - 3i) \pm \sqrt {7 + 24i} }}{{2 \cdot 3}} \cr & z_{1,2} = \frac{{ - 2 + 3i \pm \left( {4 + 3i} \right)}}{6} \cr & z_1 = \frac{{ - 2 + 3i - \left( {4 + 3i} \right)}}{6} \vee z_2 = \frac{{ - 2 + 3i + \left( {4 + 3i} \right)}}{6} \cr & z_1 = \frac{{ - 6}}{6} \vee z_2 = \frac{{2 + 6i}}{6} \cr & z_1 = - 1 \vee z_2 = \frac{1}{3} + i \cr}$Wat is de uitzondering dan?Naschrift$\eqalign{ & 3z^2 + (2 - 3i)z - 1 - 3i = 0 \cr & 3z^2 + 3z + ( - 1 - 3i)z - 1 - 3i = 0 \cr & 3z(z + 1) + ( - 1 - 3i)(z + 1) = 0 \cr & (3z - 1 - 3i)(z + 1) = 0 \cr & 3z - 1 - 3i = 0 \vee z + 1 = 0 \cr & 3z = 1 + 3i \vee z = - 1 \cr & z = \frac{1}{3} + i \vee z = - 1 \cr}$ WvR dinsdag 6 oktober 2015
WvR dinsdag 6 oktober 2015
©2001-2024 WisFaq