Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76458 

Re: Zelf bedachte rekenregels

sorry fout geformuleerd, maar stel je hebt alleen a als variabele, dan klopt het wel toch? bv 11a=1127 -$>$ a=27, want 11log(1127)=27

nick
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 oktober 2015

Antwoord

Als je maar uitkijkt met grondtal 0.
Uit 0a = 027 volgt niet a = 27.
Maar je eigen voorbeeld met grondtal 11 is in orde.
Je ziet in elk geval in deze kwestie hoe voorzichtig je moet zijn met formuleringen die je de toevoeging 'dat klopt toch gewoon in alle gevallen' wilt geven.

MBL
maandag 5 oktober 2015

©2001-2025 WisFaq