Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76424 

Re: Re: Kansen: leerlingen op excursie

P(0 leerlingen) = (10ncr0 x 4ncr4) / (30ncr4) = 1 x 1 / 27405 = 0,00003648969

P (1 leerling) = (10ncr1 x 4ncr3) / (30ncr4) = 10 x 1 / 27405 = 0,0015595

P(geen of 1 leerling) is de som hiervan: 0,0015959

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 30 september 2015

Antwoord

Hallo Arif,

Ik ben het niet eens met 4ncr4 in de eerste regel en 4ncr3 in de tweede regel. Bedenk bij het kiezenvan de juiste getallen hoeveel leerlingen je moet kiezen, en hoe groot de groep is waaruit je kunt kiezen.

GHvD
woensdag 30 september 2015

 Re: Re: Re: Kansen: leerlingen op excursie 

©2001-2024 WisFaq