\require{AMSmath} Logaritmische functies Ik tref het volgende aan in mijn wiskundeboek:enl(x) = x(Dit klopt, dat begrijp ik)Vervolgens wordt de kettingregel toegepast om te bewijzen dat de afgeleide van ln(x) = 1/xAls volgt:enl(x) * [ln(x)]' = 1Waarom wordt hier van enl(x) de afgeleide genomen door middel van de kettingregel?Als hier had gestaan22log(x) = xDan nemen we toch ook niet de afgeleide door middel van de ketting regel?Anders zouden we krijgen22log(x) * [2log(x)]' = 1En daaruit zou volgen dat de afgeleide van 22log(x) ook 1/x is. Maar dat klopt niet, toch?Logaritmische functies Sander Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 augustus 2015 Antwoord ? Hoe kom je anders aan de afgeleide van ln(x| ?Stel h(x) is afgeleide van ln(x)Dan geldt voor de afgeleide van eln(x) = eln(x)·h(x) = 1Dus dan moet h(x) = 1/xDit gaat op omdat de afgeleide van ex weer ex is. Bij 2log(x) ligt dat wat anders.Met vriendelijke groetJaDeX Zie ook ln(x) en e macht jadex dinsdag 11 augustus 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik tref het volgende aan in mijn wiskundeboek:enl(x) = x(Dit klopt, dat begrijp ik)Vervolgens wordt de kettingregel toegepast om te bewijzen dat de afgeleide van ln(x) = 1/xAls volgt:enl(x) * [ln(x)]' = 1Waarom wordt hier van enl(x) de afgeleide genomen door middel van de kettingregel?Als hier had gestaan22log(x) = xDan nemen we toch ook niet de afgeleide door middel van de ketting regel?Anders zouden we krijgen22log(x) * [2log(x)]' = 1En daaruit zou volgen dat de afgeleide van 22log(x) ook 1/x is. Maar dat klopt niet, toch?Logaritmische functies Sander Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 augustus 2015
Sander Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 augustus 2015
? Hoe kom je anders aan de afgeleide van ln(x| ?Stel h(x) is afgeleide van ln(x)Dan geldt voor de afgeleide van eln(x) = eln(x)·h(x) = 1Dus dan moet h(x) = 1/xDit gaat op omdat de afgeleide van ex weer ex is. Bij 2log(x) ligt dat wat anders.Met vriendelijke groetJaDeX Zie ook ln(x) en e macht jadex dinsdag 11 augustus 2015
Zie ook ln(x) en e macht
jadex dinsdag 11 augustus 2015
©2001-2024 WisFaq