\require{AMSmath} Juistheid omgekeerde logaritme bewijzen Formule is: log(A:B)=-log(B:A) Hoe bewijs je dit? Ik kom er wel op dat log(A:B)=log(A)-log(B), maar niet op welke regel je toepast als je het omdraait. (Het is vraag 5 uit VWO A wiskunde examen 2013, 2de tijdvak) Ruben Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 9 juli 2015 Antwoord Hallo Ruben, Je bent al een eind: log(A/B) = log(A)-log(B) = -(log(B)-log(A)) = -log(B/A) Iets directer is: omdat (A/B) = (B/A)-1 is ook: log(A/B) = log(B/A)-1 = -1·log(B/A) = -log(B/A) Opgelost? GHvD donderdag 9 juli 2015 Re: Juistheid omgekeerde logaritme bewijzen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Formule is: log(A:B)=-log(B:A) Hoe bewijs je dit? Ik kom er wel op dat log(A:B)=log(A)-log(B), maar niet op welke regel je toepast als je het omdraait. (Het is vraag 5 uit VWO A wiskunde examen 2013, 2de tijdvak) Ruben Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 9 juli 2015
Ruben Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 9 juli 2015
Hallo Ruben, Je bent al een eind: log(A/B) = log(A)-log(B) = -(log(B)-log(A)) = -log(B/A) Iets directer is: omdat (A/B) = (B/A)-1 is ook: log(A/B) = log(B/A)-1 = -1·log(B/A) = -log(B/A) Opgelost? GHvD donderdag 9 juli 2015
GHvD donderdag 9 juli 2015
©2001-2024 WisFaq