\require{AMSmath} Oplossen Hoe los ik op 1/2x2-3x+4 ? en hoe doe ik dit op de rekenmachine?Nog meer voorbeelden... Thessa Student hbo - donderdag 4 juni 2015 Antwoord Hallo Thessa,Je geeft geen vergelijking, dus er valt niks op te lossen !Wellicht bedoel je dat je deze vergelijking wilt oplossen:1/2x2-3x+4=0Dat is niet zo ingewikkeld. Eerst vermenigvuldigen met 2, zodat de factor voor x2 gelijk wordt aan 1:x2-6x+8=0Dit kan je ontbinden in factoren:(x-2)·(x-4)=0Zodat je vindt:x=2 of x=4Een rekenmachine lijkt me hiervoor niet nodig ... GHvD donderdag 4 juni 2015 Re: Oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik op 1/2x2-3x+4 ? en hoe doe ik dit op de rekenmachine?Nog meer voorbeelden... Thessa Student hbo - donderdag 4 juni 2015
Thessa Student hbo - donderdag 4 juni 2015
Hallo Thessa,Je geeft geen vergelijking, dus er valt niks op te lossen !Wellicht bedoel je dat je deze vergelijking wilt oplossen:1/2x2-3x+4=0Dat is niet zo ingewikkeld. Eerst vermenigvuldigen met 2, zodat de factor voor x2 gelijk wordt aan 1:x2-6x+8=0Dit kan je ontbinden in factoren:(x-2)·(x-4)=0Zodat je vindt:x=2 of x=4Een rekenmachine lijkt me hiervoor niet nodig ... GHvD donderdag 4 juni 2015
GHvD donderdag 4 juni 2015
©2001-2024 WisFaq