Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De oppervlakte onder een grafiek

Hallo leden van wisfaq,

ik wil de oppervlakte onder de grafiek berekenen van:
n(x)=(2x+3)2, tussen a=0 en b=1
Het meest logisch leek me om 1/(n+1)·xn+1 toe te passen,
-dan kom ik op 1/(2+1)·(2x+3)2+1 uit,
- dus 1/3·(2x+3)3

In het antwoordenmodel staat 1/6·(2x+3)3. Kan iemand mij vertellen wat ik over het hoofd zie?

alvast bedankt

Tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 4 juni 2015

Antwoord

Je hebt je primitieve niet gecontroleerd door hem even te differentiëren. Als je dat doet zul je zien dat je geen rekening hebt gehouden met de kettingregel.

Zie Substitutiemethode

kphart
donderdag 4 juni 2015

 Re: De oppervlakte onder een grafiek 

©2001-2024 WisFaq