\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 75740 Re: Bepaal met behulp van de grafiek Excuses, ik heb de website kennelijk niet helemaal onder de knie, maar dat is inderdaad de vraag. Ik zal het opnieuw formuleren:f(x)=(3x - 1)/(2x + 2)Bepaal mbv de grafiek f voor welke reële getallen x geldt dat -1f(x)1Als het goed is moet de formulering correct zijn.Alvast bedankt! sjors Student universiteit - zondag 31 mei 2015 Antwoord Dat zei ik...Ik heb er haakjes bijgezet, maar de grafiek? Als we dat doen met de GR dan krijg je:Om de coördinaten van de snijpunten van de grafiek met y=-1 en y=1 te berekenen krijg je:$\eqalign{\begin{array}{l} \frac{{3x - 1}}{{2x + 2}} = - 1 \\ 3x - 1 = - 1(2x + 2) \\ 3x - 1 = - 2x - 2 \\ 5x = - 1 \\ x = - \frac{1}{5} \\ \frac{{3x - 1}}{{2x + 2}} = 1 \\ 3x - 1 = 2x + 1 \\ x = 2 \\ \end{array}}$Wanneer is $ - 1 \le f(x) \le 1$?Als $ - \frac{1}{5} \le x \le 2$Helpt dat? WvR zondag 31 mei 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Excuses, ik heb de website kennelijk niet helemaal onder de knie, maar dat is inderdaad de vraag. Ik zal het opnieuw formuleren:f(x)=(3x - 1)/(2x + 2)Bepaal mbv de grafiek f voor welke reële getallen x geldt dat -1f(x)1Als het goed is moet de formulering correct zijn.Alvast bedankt! sjors Student universiteit - zondag 31 mei 2015
sjors Student universiteit - zondag 31 mei 2015
Dat zei ik...Ik heb er haakjes bijgezet, maar de grafiek? Als we dat doen met de GR dan krijg je:Om de coördinaten van de snijpunten van de grafiek met y=-1 en y=1 te berekenen krijg je:$\eqalign{\begin{array}{l} \frac{{3x - 1}}{{2x + 2}} = - 1 \\ 3x - 1 = - 1(2x + 2) \\ 3x - 1 = - 2x - 2 \\ 5x = - 1 \\ x = - \frac{1}{5} \\ \frac{{3x - 1}}{{2x + 2}} = 1 \\ 3x - 1 = 2x + 1 \\ x = 2 \\ \end{array}}$Wanneer is $ - 1 \le f(x) \le 1$?Als $ - \frac{1}{5} \le x \le 2$Helpt dat? WvR zondag 31 mei 2015
WvR zondag 31 mei 2015
©2001-2024 WisFaq