\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 75690 Re: Limiet van absolute waarde en wortel 1) Voor x$<$0 is het tekenverloop negatief en voor x$>$0 positief. 2) Sorry, ik had een typfout gemaakt. Het is de limiet van de volgende functie: Lim (2 - √x) / (x2-2x -8) = ? x$\to$4 Vriendelijke groeten, Kevin Kevin Student Hoger Onderwijs België - maandag 25 mei 2015 Antwoord 2) maak gebruik van regel van l'hopital (boven en onder afgeleide): Lim (-1/2√x) / (2x-2) als x$\to$4 dan staat daar -0,25/6 = -1/24 Andere mogelijkheid is gebruik maken van (2-√x)(2+√x) = 4-x Met vriendelijke groet JaDeX jadex woensdag 27 mei 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
1) Voor x$<$0 is het tekenverloop negatief en voor x$>$0 positief. 2) Sorry, ik had een typfout gemaakt. Het is de limiet van de volgende functie: Lim (2 - √x) / (x2-2x -8) = ? x$\to$4 Vriendelijke groeten, Kevin Kevin Student Hoger Onderwijs België - maandag 25 mei 2015
Kevin Student Hoger Onderwijs België - maandag 25 mei 2015
2) maak gebruik van regel van l'hopital (boven en onder afgeleide): Lim (-1/2√x) / (2x-2) als x$\to$4 dan staat daar -0,25/6 = -1/24 Andere mogelijkheid is gebruik maken van (2-√x)(2+√x) = 4-x Met vriendelijke groet JaDeX jadex woensdag 27 mei 2015
jadex woensdag 27 mei 2015
©2001-2024 WisFaq