\require{AMSmath} Periode van een functie Hoe bepaald je de periode van een samengestelde periodieke functie? Bijvoorbeeld van f(t) = tan (2t) - cos (3t)? Jo Student hbo - vrijdag 15 mei 2015 Antwoord Hallo Jo, De gezamenlijke periode is het kleinste gemeenschappelijke veelvoud van de afzonderlijke periodes. In dit geval dus: Periode tan(2t): 1/2$\pi$ rad Periode cos(3t): 2/3$\pi$ rad Kleinste gemeenschappelijke veelvoud: 2$\pi$ rad GHvD vrijdag 15 mei 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bepaald je de periode van een samengestelde periodieke functie? Bijvoorbeeld van f(t) = tan (2t) - cos (3t)? Jo Student hbo - vrijdag 15 mei 2015
Jo Student hbo - vrijdag 15 mei 2015
Hallo Jo, De gezamenlijke periode is het kleinste gemeenschappelijke veelvoud van de afzonderlijke periodes. In dit geval dus: Periode tan(2t): 1/2$\pi$ rad Periode cos(3t): 2/3$\pi$ rad Kleinste gemeenschappelijke veelvoud: 2$\pi$ rad GHvD vrijdag 15 mei 2015
GHvD vrijdag 15 mei 2015
©2001-2024 WisFaq