\require{AMSmath} Vergelijkingen oplossen Hoe moet je deze vergelijking oplossen?x-1/6x3=0 floor Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 mei 2015 Antwoord Dat gaat zo:$\eqalign{ & x - \frac{1}{6}x^{3} = 0 \cr & 6x - x^{3} = 0 \cr & x(6 - x^{2} ) = 0 \cr & x = 0 \vee 6 - x^{2} = 0 \cr & x = 0 \vee x^{2} = 6 \cr & x = 0 \vee x = - \sqrt 6 \vee x = \sqrt 6 \cr}$Als er stappen onduidelijk zijn dan horen we 't wel. Misschien kan je de spelregels ook een keer lezen?kwadratische vergelijkingenhogeregraadsvergelijkingen WvR zaterdag 9 mei 2015 Re: Vergelijkingen oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe moet je deze vergelijking oplossen?x-1/6x3=0 floor Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 mei 2015
floor Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 mei 2015
Dat gaat zo:$\eqalign{ & x - \frac{1}{6}x^{3} = 0 \cr & 6x - x^{3} = 0 \cr & x(6 - x^{2} ) = 0 \cr & x = 0 \vee 6 - x^{2} = 0 \cr & x = 0 \vee x^{2} = 6 \cr & x = 0 \vee x = - \sqrt 6 \vee x = \sqrt 6 \cr}$Als er stappen onduidelijk zijn dan horen we 't wel. Misschien kan je de spelregels ook een keer lezen?kwadratische vergelijkingenhogeregraadsvergelijkingen WvR zaterdag 9 mei 2015
WvR zaterdag 9 mei 2015
©2001-2024 WisFaq