\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 75465 Re: Wortelfuncties ik snap niet hoe u x/2√(x+2) krijgt en hoe je daar één breuk van maakt. floor Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 mei 2015 Antwoord Hallo Floor, We schrijven f(x) als product van twee functies: f(x)=g(x)·h(x) met g(x)=x en h(x)=√(x+2), dus: h(x)=(x+2)1/2 Om de afgeleide van f(x) te bepalen, gebruiken we de productregel: f'(x) = g'(x)·h(x) + g(x)·h'(x) Jouw vraag gaat over h'(x). Deze bepalen we als volgt: In de formule van de productregel staat dat we g(x) moeten vermenigvuldigen met h'(x): zodat f'(x) wordt: Nu wil je hier nog één breuk van maken. Dat gaat als volgt: zodat we uiteindelijk vinden: Is jouw probleem hiermee opgelost? GHvD zaterdag 9 mei 2015 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
ik snap niet hoe u x/2√(x+2) krijgt en hoe je daar één breuk van maakt. floor Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 mei 2015
floor Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 mei 2015
Hallo Floor, We schrijven f(x) als product van twee functies: f(x)=g(x)·h(x) met g(x)=x en h(x)=√(x+2), dus: h(x)=(x+2)1/2 Om de afgeleide van f(x) te bepalen, gebruiken we de productregel: f'(x) = g'(x)·h(x) + g(x)·h'(x) Jouw vraag gaat over h'(x). Deze bepalen we als volgt: In de formule van de productregel staat dat we g(x) moeten vermenigvuldigen met h'(x): zodat f'(x) wordt: Nu wil je hier nog één breuk van maken. Dat gaat als volgt: zodat we uiteindelijk vinden: Is jouw probleem hiermee opgelost? GHvD zaterdag 9 mei 2015
GHvD zaterdag 9 mei 2015
©2001-2025 WisFaq