Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75517 

Re: Vergelijking oplossen

Beste kphart,

Bedankt voor je snelle reactie!
Mijn vraag is x te vinden in : 4log(2x+2)=-2
Echter heb ik deze regel toegepast : glog(a)=b = gb=a.
Maar dan nog kom ik niet op een juist antwoord.

Bart
Student hbo - donderdag 7 mei 2015

Antwoord

Als er staat ${}^4\log(2x+2)=-2$ dan wordt dat $2x+2=\frac1{16}$ en dat kun je toch wel naar $x$ oplossen?
(Zie ook de link hieronder.)

Zie Welke van de twee?

kphart
vrijdag 8 mei 2015

©2001-2024 WisFaq