Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Beste allen,

Ben al tijdje bezig om het juiste antwoord voor de volgende som te vinden.

4log(2x+2)=-2

x = ?

Dit mag je dan ook schrijven als 4-2=2x+2
Hier loop ik vast, 4-2 hoe moet ik dat zien? niet als 16.
Heb het met 16 geprobeerd en dan kom ik uit op x=7, maar dit is niet juist.
Heb het geprobeerd met 1/2=2x+2 maar ook daar komt niet het juiste antwoord uit.

Ben benieuwd naar wat het zou moeten zijn!

Bart
Student hbo - donderdag 7 mei 2015

Antwoord

Staat er $4^{-2}$? Dat is gewoon $\frac1{16}$. Of staat er $4^{0.2}$? Dat is hetzelfde als $4^{\frac15}$, ofwel $\sqrt[5]{4}$.

kphart
donderdag 7 mei 2015

 Re: Vergelijking oplossen 

©2001-2024 WisFaq