\require{AMSmath} Coördinaten van een punt bepalen Gegeven:A(1,0), B(7,2) en C(0,7)P ligt even ver van A en BP ligt even ver van AB en BCGevr: Coördinaten van Pstappenplan:1) bepalen van de middelloodlijn van [AB]2) Bepalen van de bissectrices van hoek B3) Snijpunt van mll en bissectriceOpl:1) m $\leftrightarrow$ y=-3x+132) Bij het bepalen van de bissectrices heb je de vergelijkingen van de 2 rechtes nodig!AB $\leftrightarrow$ -x+3y+1=0BC $\leftrightarrow$ 5x+7y-49=0P(X,Y) behoort tot b1 of b2asad(P,AB)=d(P,BC)asaabs(-x+3y+1)/√(-1)2+32 = (5x+7y-49)/√52+72asa...asa0=176x2-176y2+23936+1144xy-1130y-4752xDeze uitkomst lijkt me erg betekenisloos. Helaas vind ik geen andere oplossing voor de 2 bissectrices. Jasmin 2de graad ASO - maandag 27 april 2015 Antwoord Ik heb 't even nagerekend en volgens mij doe je alles goed.Stel een vergelijking op van de middelloodlijn van AB. Dat is dan bijvoorbeeld $3x+y=13$. Die had je zelf ook al gevonden.Stel dan vergelijkingen op van de lijn door A en B en de lijn door B en C.$x-3y=1$$5x+7y=49$Dit had je ook gevonden. Gebruik daarna de formule voor de afstand om de bissectrices te vinden:$d(P,k)=$ $\Large\frac{{\left| {ax_P + by_P - c} \right|}}{{\sqrt {a^2 + b^2 } }}$Op vergelijkingen opstellen van bissectrices had ik nog een voorbeeld staan hoe dat er uit ziet als het werkt...:-)Allemaal in orde dus, maar in dit geval komt dat allemaal wel erg vervelend uit. Weet je zeker dat je de opgave goed hebt overgenomen? Of staat het misschien fout in de boek/reader? WvR dinsdag 28 april 2015 Re: Coördinaten van een punt bepalen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven:A(1,0), B(7,2) en C(0,7)P ligt even ver van A en BP ligt even ver van AB en BCGevr: Coördinaten van Pstappenplan:1) bepalen van de middelloodlijn van [AB]2) Bepalen van de bissectrices van hoek B3) Snijpunt van mll en bissectriceOpl:1) m $\leftrightarrow$ y=-3x+132) Bij het bepalen van de bissectrices heb je de vergelijkingen van de 2 rechtes nodig!AB $\leftrightarrow$ -x+3y+1=0BC $\leftrightarrow$ 5x+7y-49=0P(X,Y) behoort tot b1 of b2asad(P,AB)=d(P,BC)asaabs(-x+3y+1)/√(-1)2+32 = (5x+7y-49)/√52+72asa...asa0=176x2-176y2+23936+1144xy-1130y-4752xDeze uitkomst lijkt me erg betekenisloos. Helaas vind ik geen andere oplossing voor de 2 bissectrices. Jasmin 2de graad ASO - maandag 27 april 2015
Jasmin 2de graad ASO - maandag 27 april 2015
Ik heb 't even nagerekend en volgens mij doe je alles goed.Stel een vergelijking op van de middelloodlijn van AB. Dat is dan bijvoorbeeld $3x+y=13$. Die had je zelf ook al gevonden.Stel dan vergelijkingen op van de lijn door A en B en de lijn door B en C.$x-3y=1$$5x+7y=49$Dit had je ook gevonden. Gebruik daarna de formule voor de afstand om de bissectrices te vinden:$d(P,k)=$ $\Large\frac{{\left| {ax_P + by_P - c} \right|}}{{\sqrt {a^2 + b^2 } }}$Op vergelijkingen opstellen van bissectrices had ik nog een voorbeeld staan hoe dat er uit ziet als het werkt...:-)Allemaal in orde dus, maar in dit geval komt dat allemaal wel erg vervelend uit. Weet je zeker dat je de opgave goed hebt overgenomen? Of staat het misschien fout in de boek/reader? WvR dinsdag 28 april 2015
WvR dinsdag 28 april 2015
©2001-2025 WisFaq