Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75436 

Re: Re: Recursief naar expliciet voorschrift

Maar wat is de methode om het te vinden?
Als u(n+1)= u1+v dan weet ik dat als je U(n) wilt vinden deze voorschrift moet gebruiken Un= U1 +(n-1)*v .
Maar wat als bv zoals de vb. v=2n dat kan je toch niet die methode gebruiken?

Kurt
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 22 april 2015

Antwoord

Je had u(n+1) = u(n) + 2n
Links staat er n+1 terwijl er rechts n staat, dus 1 minder.
Vervang je links de n+1 vervangt door n, dan ga je rechts n vervangen door 1 minder, dus door
n-1

MBL
woensdag 22 april 2015

©2001-2024 WisFaq