Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

Hallo
Om de lengte van het lijnstuk |PQ| te berekenen
volgt √(Dx)2+(Dy)2=
√(Dx)2+(1+(Dy)2/(Dx)2=
wordt natuurlijk √(1+(afgeleide f(X))2
Waar komt die 1 vandaan? Kun je me dat eens laten zien?
gr edward

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 april 2015

Antwoord

Dag Edward,

Je notatie is niet helemaal duidelijk: er ontbreken soms haakjes en ik denk dat een + een * moet worden. Waarschijnlijk wordt ongeveer volgende redenering bedoeld:
$$\begin{array}{rcl}
\sqrt{(\Delta x)^2+ (\Delta y)^2} & = & \sqrt{(\Delta x)^2 \left( 1+\frac{(\Delta y)^2}{(\Delta x)^2} \right )} \\[5pt]
& = & \Delta x \sqrt{1+\left(\frac{\Delta y}{\Delta x}\right )^2} \\[5pt]
& \approx & \sqrt{1+f'(x)^2} \, dx
\end{array}$$Helpt dat?

mvg,
Tom

td
maandag 13 april 2015

 Re: Integreren 

©2001-2025 WisFaq