Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75350 

Re: Twee onbekenden berekenen

Beste,

Het komt weer niet uit, want er komt nu -1 2/3 uit:
2- 1/2 * -6 * -2 = 6-a* -6
-4 = 6-a * -6
-10=-a * -6
a = - 1 2/3

Atena
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 7 april 2015

Antwoord

Je berekende poollijn is de lijn y = 1/2px - pa - p en het moet zijn y = -3x + 12
Dus trek je de conclusie dat 1/2p = -3 en -pa - p = 12
Dus p = -6 en 6a + 6 = 12 en het laatste geeft toch a = 1 ?

MBL
dinsdag 7 april 2015

©2001-2024 WisFaq