\require{AMSmath} Kettingregel Beste,De volgende vraag is mij onduidelijk:Toon aan dat de afgeleide van ln[(tan(x)2) gelijk is aan 2/(sin(x)·cos(x)).Het lukt tot zover 1/tan(x)·1/cos(x)2·2xAlvast bedankt!Kettingregel K. van Student hbo - zaterdag 28 maart 2015 Antwoord Ik neem aan dat je zoiets bedoelt: \eqalign{ & f(x) = \ln (\tan ^2 x) \cr & f'(x) = \frac{1} {{\tan ^2 x}} \cdot 2\tan x \cdot \frac{1} {{\cos ^2 x}} \cr & f'(x) = \frac{2} {{\tan x}} \cdot \frac{1} {{\cos ^2 x}} \cr & f'(x) = \frac{2} {{\frac{{\sin x}} {{\cos x}}}} \cdot \frac{1} {{\cos ^2 x}} \cr & f'(x) = \frac{2} {{\sin x}} \cdot \frac{1} {{\cos x}} \cr & f'(x) = \frac{2} {{\sin x\cos x}} \cr} Je moet maar 's kijken waar je dan zelf de bocht uitvliegt... WvR zaterdag 28 maart 2015 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,De volgende vraag is mij onduidelijk:Toon aan dat de afgeleide van ln[(tan(x)2) gelijk is aan 2/(sin(x)·cos(x)).Het lukt tot zover 1/tan(x)·1/cos(x)2·2xAlvast bedankt!Kettingregel K. van Student hbo - zaterdag 28 maart 2015
K. van Student hbo - zaterdag 28 maart 2015
Ik neem aan dat je zoiets bedoelt: \eqalign{ & f(x) = \ln (\tan ^2 x) \cr & f'(x) = \frac{1} {{\tan ^2 x}} \cdot 2\tan x \cdot \frac{1} {{\cos ^2 x}} \cr & f'(x) = \frac{2} {{\tan x}} \cdot \frac{1} {{\cos ^2 x}} \cr & f'(x) = \frac{2} {{\frac{{\sin x}} {{\cos x}}}} \cdot \frac{1} {{\cos ^2 x}} \cr & f'(x) = \frac{2} {{\sin x}} \cdot \frac{1} {{\cos x}} \cr & f'(x) = \frac{2} {{\sin x\cos x}} \cr} Je moet maar 's kijken waar je dan zelf de bocht uitvliegt... WvR zaterdag 28 maart 2015
WvR zaterdag 28 maart 2015
©2001-2025 WisFaq