\require{AMSmath} Vergelijking oplossen $\eqalign{\frac{x-3}{4}+2=3x}$Hoe moet ik deze oplossen?Ontbinden in factoren jacky Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 24 maart 2015 Antwoord Je notatie was niet helemaal duidelijk maar misschien was dit het idee?$\eqalign{ & \frac{{x - 3}}{4} + 2 = 3x \cr & x - 3 + 8 = 12x \cr & - 11x + 5 = 0 \cr & - 11x = - 5 \cr & 11x = 5 \cr & x = \frac{5}{{11}} \cr}$Het heeft met ontbinden in factoren verder niet veel te maken. WvR dinsdag 24 maart 2015 Re: Vergelijking oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
$\eqalign{\frac{x-3}{4}+2=3x}$Hoe moet ik deze oplossen?Ontbinden in factoren jacky Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 24 maart 2015
jacky Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 24 maart 2015
Je notatie was niet helemaal duidelijk maar misschien was dit het idee?$\eqalign{ & \frac{{x - 3}}{4} + 2 = 3x \cr & x - 3 + 8 = 12x \cr & - 11x + 5 = 0 \cr & - 11x = - 5 \cr & 11x = 5 \cr & x = \frac{5}{{11}} \cr}$Het heeft met ontbinden in factoren verder niet veel te maken. WvR dinsdag 24 maart 2015
WvR dinsdag 24 maart 2015
©2001-2024 WisFaq